2018. április 8., vasárnap

Mi lesz, ha rosszabbra fordul a helyzet?


Mi lesz, ha rosszabbra fordul a helyzet?

Olvasmány: Mt 24:1-22

„Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, ne rémüljetek meg, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.” (Mt 24:6).



A félelemről és annak legyőzéséről szól mostani sorozatunk. Ahogy láttuk a félelem sokféle módon jelen lehet az életünkben. Az életet szinte elképzelni sem tudjuk félelem nélkül. Néha viccesen meg is szoktuk jegyezni, hogy „élni életveszélyes”. Nos, az élet valóban veszélyes vállalkozás és kétségtelenül igaz az, hogy életünk során állandóan veszélynek vagyunk kitéve, valóban baljós körülmények árnyékában telnek a napjaink.

A gyógyszergyárak elővigyázatosságból minden gyógyszer mellé csomagolnak egy kis lapot, amelyen tájékoztatást adnak az adott gyógyszer lehetséges mellékhatásairól. Ezen a tájékoztatón az összes lehetséges betegségeket, bajt problémát felsorolják. Ezzel a gyógyszergyár önmagát igyekszik védeni minden lehetséges tragédia esetére, hogy senki ne perelhesse be őket. Mégis ha egy ilyen betegtájékoztatót elolvasunk olyan érzésünk támad, hogy ez egy nagyon veszélyes gyógyszer, aminek ennyiféle lehetséges mellékhatása van, s talán jobb is lenne be sem venni. A felsorolt lehetséges mellékhatások tömege kétségtelenül félelmet vált ki belőlünk.

Valaki egyszer ironikusan azt mondta, hogy a születendő gyermeket is tájékoztatni kellene, hogy mire számíthat ebben az életben.

 Ezek szerint, akkor járnánk el korrektül, ha minden gyermeket szülő édesanya mellé oda rendelnénk egy ügyvédet, aki a megszületendő gyermekkel azonnal ismertetné, hogy mire számíthat ebben a világban, és az apró betűs részből az is kiderülne, hogy milyen lehetséges mellékhatásai vannak az életnek. Ez a tájékozató valahogy így hangzana: „Üdvözüljük a köldökzsinór utáni világban. Ugyanakkor tájékozatjuk, hogy az emberi élet a tapasztalatok szerint a legtöbb esetben halálhoz vezet. Egyesek halálos vírusokkal, vegyszerekkel, vagy vérszomjas terroristákkal való találkozásokról számoltak be. A világrajövetel után találkozhat szökőárral, ittas sofőrökkel, utcai lövöldözőkkel, éhínséggel, nukleáris katasztrófával, vagy csak egyszerűen az utcán sétálva a fejére esik egy tégla. Az élet mellékhatásai közé tartoznak a szupervírusaink, a szívbetegség, a különböző daganatos megbetegedések, vagy éppen, felelés vagy vizsga az iskolában. Az emberi élet ellenjavallt azok számára, akik nem tudnak közös bolygón élni gonosz zsarnokokkal, vagy nem bírják elviselni a túl hangos szomszédokat.”
(Max Lucado nyomán).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése