2016. október 4., kedd

A be nem teljesült kérések


A be nem teljesült kérések


"Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni." (Jak 4:3

Imádkozni, vagyis Istentől kérni és benne bízni, nem azt jelenti, hogy Isten majd minden kívánságunkat teljesíti. Isten természetesen nem fogja minden vágyunkat teljesíteni, de egészen biztos, hogy megadja mindazt, amire szükségünk van. Igaza van Jakab apostolnak, amikor azt mondja: "Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni." (Jak 4:3).


Van, aki betegségéből szeretne meggyógyulni, de néha az Úr korlátokat ad, hogy el ne bizakodjunk, és meg ne tagadjuk őt. Így volt ezzel Pál apostol is, aki többször is kérte az Úrtól, hogy betegségéből megszabadítsa, és így jobban tudjon szolgálni az Úrnak. Isten azonban nem gyógyította meg az apostolt ebből a betegségéből, később azonban ő maga is belátta, hogy ez is a javára van:"Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam." (2Kor 12:7).



           
Sokan ismerik Joni Eareckson Tada bizonyságtételét. Még fiatal lány volt, amikor egy fejesugrás következtében teljesen lebénult, mind a négy végtagjára mozgásképtelenné vált. Amikor a Bibliában gutaütött béna ember történetét olvasta, akit Jézus a Bethesda tavánál meggyógyított, azt kérte Istentől, hogy öt is gyógyítsa meg. Ez az imádsága azonban nem teljesült. Amikor 30 évvel később férjével elment Jeruzsálembe a kerekesszékében ülve és visszagondolva egykori imádságára, már azért adott hálát Istennek, hogy az Úr egy fontosabb imádságát hallgatta meg. Testi egészségét nem kapta vissza, de lelkileg meggyógyította őt az Úr, Joni hitre jutott, megtért, és bizonyságtételeivel és imádságaival sok más embernek szolgálhatott. Joni ma már mozgásképtelenségét nem akadálynak, hanem áldásnak látja. A kerekesszék számára nem probléma, hanem lehetőség. Ha az Úr meggyógyította volna a lábát, akkor bizonyára mozgalmas életet élt volna, s nem lett volna ideje annyi emberért imádkozni. Ma már elfogadja helyzetét, ma már hálát ad Istennek, mert tudja, hogy Isten így használta fel őt országa építésére. Amikor alárendelte saját akaratát Isten akaratának, a féltékenységet elhomályosította a hála.
Max Lucado: "Ahogy szeretni érdemes" c. könyve alapján (KIA, Budapest 2015)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése